Hieronta / Om massage

CIMG3937

Klassinen hieronta on pehmytkudosten muokkausta käsin erilaisilla otteilla. Hieronta on kokonaisvaltainen tapahtuma, joka vaikuttaa monin tavoin koko kehoon. Jo pelkkä kosketus tuottaa mielihyvää ja rauhoittaa. Hieronta lievittää kipua, lihaskramppeja ja turvotusta, koska se lisää lihasten aineenvaihduntaa hierottavalla alueella. Hieronnalla pyritään rentouttamaan lihaksistoa ja nopeuttamaan rasituksesta palautumista. Hieronnasta tulee hyvä olo.

Hierontaa ei voi tehdä, jos asiakkaalla on jokin yleistulehdus ja kuumetta, pahanlaatuinen kasvain,  halvaus tai verenvuototauti eli hemofilia. Hierontaa ei voi tehdä aluelle, jossa on ihoinfektio, laskimotukos tai pahoja suonikohjuja, tuore pehmeän kudoksen vamma, huonontunut verenkierto, tuntopuutoksia tai -muutoksia iholla, tyrä tai suurentunut imusolmuke.

Hierottava henkilö ei saa olla päihtynyt tai krapulassa.

Kerrothan mahdollisesta sairaudesta tai vammasta jo hieronta-aikaa varatessasi, niin keskustellaan hieronnan sopivuudesta tilanteeseesi.

 

I klassisk massage bearbetar man mjukvävnader med händer med olika grepp. Massage är en helhet som påverkar hela kroppen på många olika sätt. Redan beröring ger välbehag och lugnar ner. Massage lindrar smärtorna, muskelkramper och svullnad, eftersom den ökar ämnesomsättning i området som masseras. Med massage försökar man få musklerna att slappna av och sätta fart på återhämtning av ansträngning. Massage får dig att må bra.

Man kan inte komma till massage, om man har någon allmän inflammation och feber, en elakartad tumör, förflamming eller blödarsjuka. Man för inte massera område som har hudinfektion, propp eller onda åderbråck, skada i mjukvävnad, försämrad blodcirkulation, känsellöst eller känselförändring, bråck eller förstorad lymfknuta.

Man får inte komma till massage när man är drucken eller har bakrus.

Var vänlig och berätta om din sjukdom eller skada redan när du bokar massagetiden, så kan vi diskutera lämplighet av massage i din situation.

 

Lähteet / Litteraturförteckning:

Arponen R & Airaksinen O. Hoitava hieronta. WSOYpro Oy.  2009.

Ylinen J. Clash M. Hämäläinen H. Urheiluhieronta. Loimaan Kirjapaino Oy. 1995.